CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Raitapaitojen oksentelukisa

Nyt kun Gastonin mahavaivoista on selvitty alkoi lentämään toisesta päästä.
Maanantaina alkoi Gastonin osalta oksentelu sekä ilta meni täysin nukkumisen merkeissä. Ajateltiin toki, että kisaväsymys alkoi uudelleen painamaan pitkän ja uuvuttavan viikonlopun jälkeen.

Oksentelu jatkui myös tiistaina, joten soitin lääkäriin. Ehdotin itse parafiini kuuria, jota myös eläinlääkäri oli aikeissa ehdottaa. Kuitenkin Kassu söi, ei niin paljon mitä normaalisti, mutta kuitenkaan ei syömättäkään ollut.


Tänään aloitti Mörri saman oksentelun. Oksennuksia ei siis tule jatkuvasti, vaan ehkä kaksi tai kolme päivässä per kissa.
Avopuoliso soitti eläinlääkärille, joka oli sitä mieltä että pöpö aiheiuttaa yleensä kiirettä molempiin päihin, ei vain toiseen.
Itse tosin olen sitä mieltä, että mitä luultavimmin kyse on näyttelypöpöstä. Mici on ainakin vielä terve... Että sitä odotellessa...

Gaston söi juuri 100g Almo Naturen kanaa hyytelössä, Mörri puolestaan on paastonnut. Molemmille siis annetaan nyt parafiinia liukastamaan suolta, vaikka Gaston oli tänään käynyt molemmilla tarpeillaan.

Pahoittelen todella epäselvää postausta. Huoli on erittäin kova kummastakin, kaiken tämän lisäksi Gastonin paino ei ole noussut 1,5kk ollenkaan. Siinä ehtii käydä vaikka ja mitä mielessä näiden sairastelujen mukana ollessa.

9 kommenttia:

Elina V. kirjoitti...

Voi, jaksuja teille. Toivottavasti helpottaa pian!

Sirpa kirjoitti...

Pikaista paranemista kissapojille!

luolaleijona kirjoitti...

Toivottavasti raitapojat paranevat pian ja Mici säästyisi pöpöltä kokonaan! Onhan sitä ihmisilläkin vain oksennusvatsatauteja?

Miten tuo Parafiini oikein toimii? Meilläkin sitä kaapissa on varalta mutta en itse ole kertaakaan uskaltanut sitä antaa (kerran olisi ollut tarve kun Raichu nieli pentuvuonna narunpätkän), kun kuulin jostain että se estäisi jotain tiettyä vitamiinia imeytymästä. En edes kyllä muista enää mitä. Mutta nutriplussa varmaan tekisi ainakin Mörrille hyvää jos paastoaa?

Hyviä vointeja sinne!

Lendi kirjoitti...

Kiitos tuesta :) Vielä on Gastonin ruoat pysyneet sisällä.

Parafiinia käytetään siis ummetuksen hoitoon (ja leikkuulautoihin sekä lauteisiin :D ). 10ml/päivässä ummetukseen on kisalle riittävä annostus, noin 1-2ml kerrallaan.

Koska on ollut epävarmaa mistä tämä oksentelu on nyt aiheutunut, niin varmistetaan nyt suolen toimivuus (siis eläinlääkärinkin kehoituksesta :) ). Micillähän oli raju suolitukos vuosi sitten, joten haluan kyllä itsekin näin taata sen että siellä ei mitään tukoksen alkua ole.
Pojat saa nyt n. 6ml/ päivässä, eli ei edes täyttä annostusta.

Ja jos se estää jonkun vitamiinin imeytymisen, niin uskon kuitenkin että tukos on se isompi paha, joka pitää saada liikkeelle. Ei tätä parafiinikuuria suositella muutenkaan jatkettavan kuin pari- kolme päivää ja sitten lääkärille jos ei ala liukastumaan.

luolaleijona kirjoitti...

Kiitos annostusohjeista, löydän sitten sen täältä jos joskus tulee vielä tarvetta :) Aikoinaan tosiaan kun sen pullon ostin ei apteekin täti suostunut antamaan käyttöohjeita kun oli sitä mieltä ettei kannata antaa. Lyhyenä kuurina varmasti pienempi paha vitamiinin puutos (oli joku rasvaliukoinen vitamiini kai) kuin mahdollinen suolitukos.

Anniina kirjoitti...

Voi raasut! Toivottavasti huomenna on jo parempi päivä!

Paulette kirjoitti...

Voi pikkuisia! On aina surullista, kun kisua jokin vaivaa... Kun eihän ne osaa sitä meille sanoa...

Pirjo kirjoitti...

Onpas harmillista! ja huoli on aina kova, kun on näistä karvakavereistä kyse. Ei ne liikoja selittele oloaan.

Toivotaan parempaa oloa!

Lendi kirjoitti...

Toivotaan että tämä tästä vielä JOKU päivä helpottaisi... Voimat ollu itsellä tosi vähissä koko viikon :/