CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Metsästäjät!

Gaston on nyt ollut monta viikkoa terveenä *koputtaa puuta*, mutta minua on huolestuttanut todella paljon syyt sairasteluun. Mitä luultavimmin syyt ovat olleet ihan helposti selitettävissä: Ruoka, näyttelystä saatu tuliainen sekä liian suurina paloina hotkitut possun kielen palat.


Mutta koska en voi olla varma...
Gastoniltahan piti testauttaa giardia pikatestillä, vaan jouduin peruuttamaan ajan työvelvollisuuksien vuoksi. Ajan peruutuksen jälkeen päätimme kuitenkin, että on parasta tutkituttaa kerralla suolistoloiset ym. mahdolliset matkustajat. Mörrin uloste on mielestäni kaikista tärkein, juurikin epämääräisen taustan vuoksi.Otin asian tiimoilta yhteyttä kahteen eri lääkäriin. Luottolääkärimme lupasi selvittää asioita, vaan hänestä en ole sen jälkeen kuullut mitään. Toki olen yrittänyt soittaa sekä laittanut viestiä asiasta. Eli tämän eläinlääkärin kohtalo on tällä hetkellä mysteeri...

Toinen eläinlääkäri antoi minulle ohjeet: "No keräät ulostetta purkkeihin kolmen päivän ajan. Tulostat Eviran sivuilta siihen kuuluvan lomakkeen ja lähetät ne sinne postitse. Ei siinä mitään muuta ihmeellistä ole".
Soitin hänelle seuraavana päivän, että Evira vaatii jonkun nesteen Giardiaan (ainakin nettitietojen mukaan). Siinä kiistelimme seuraavat puoli minuuttia asiasta, koska hänen mielestä se ei tarvitse nestettä.

Ja seuraava eläinlääkäri, kiitos!


En olisi ikinä uskonut, mutta kunnan/ kaupungin eläinlääkäri oli se joka lopulta auttoi minua. Kysyin häneltä suoraan VetLabiin lähetettävistä ulostenäytteistä ja hän oli tietoinen asioista. Sovittiin, että kerään nyt sitten kolmen päivän ajan ulostetta ja vien ne hänelle maanantai aamuna lähetettäväksi.

Ihan mielenkiinnolla odotan mitä ulosteista mahtaa löytyä. Toki toivon, että pojat on puhtaita mutta olen äärimmäisen onnellinen jos sieltä jotain löytyy ja saadaan asiat kuntoon. Tulevaisuudessa ajattelin kyllä jatkossakin tutkituttaa ulosteet ennen mahdollista madotusta.

Eli ei muuta kuin kakan metsästykseen!

8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meillä kunnaneläinlääkäri(t) on samalla oma ja luotto eläinlääkäri. Ikinä ei ole ongelmia ollut ja kaikkeen on apu saatu. Tuntevat kissalamme, tekevät tarvittaessa kotikäyntejä ja taksa on aina kohtuullinen. Ei minusta kunnaneläinlääkäriys ole epäpätevyyden tai -luotettavuuden merkki, päinvastoin!

Lendi kirjoitti...

Itsellä ei taas niistä ole mitään kovin hyviä kokemuksia ollut, siksi olinkin positiivisesti yllättynyt. Parempi niin! Odotan ihan innolla maanantaista "tapaamista" kun vien ulosteet, että saan nähdä hänet kasvotusten.

Villikissa kirjoitti...

Kaikkea sitä joutuu kissojen takia tekemään, mutta kaikkensa tekee heidän parhaakseen. :)

Eipä muuta kuin metsästysonnea. ;)

luolaleijona kirjoitti...

Onnea projektiin! Olisihan se varmasti helpotus löytää sairastelulle jokin (hoidettavissa oleva) syy.

Sirpa kirjoitti...

Tsemppiä kakankeräykseen - josko näytteistä selviäisi sairastelun syy.

Lendi kirjoitti...

On tosiaan aika ristiriitainen olo... Hyvä jos ei löydy mitään, mutta...

Hra Mäykynen kirjoitti...

Toivotaan ettei löydy mitään! Kyllähän hyvin ärhäkätkin ripulit voivat olla jonkun viruksen aiheuttamia ja niitähän voi taas saada suunnilleen mistä tahansa. Meidän ripuliepisodi on ohi ja mitään näytteitä en nyt aio tutkituttaa. Tosin tuota samaa olen useasti miettinyt, että ennen madotusta voisi olla ihan viisasta aina tutkia onko se madotus lainkaan tarpeellinen.

Marja Kyy kirjoitti...

Onni onnettomuudessa, ettei giardiaa tutkittu pikatestillä: sen tulos voi olla epäluotettava, sillä alkueläinten kystia ei välttämättä erity joka ulosteeseen. Jotta tulos olisi luotettava, on näyte otettava useasta eri (saman kissan) jätöksestä.

Onko rasvahappokuuri auttanut Micin nassutukseen?